Casestudy-SNCF-cartoonbase-header

SNCF is de nationale spoorwegmaatschappij van Frankrijk.

De uitdaging

SNCF organiseert elk jaar 20 bijeenkomsten voor medewerkers met prominente sprekers. Wij werden benaderd om bij al die 20 evenementen live tekeningen te maken.

Casestudy-SNCF-Cartoonbase-01
Casestudy-SNCF-Cartoonbase-02
Casestudy-SNCF-Cartoonbase-03

Onze aanpak

Snel denken: Tijdens elke bijeenkomst worden vrij complexe onderwerpen behandeld en we weten nooit precies wat een spreker gaat zeggen. Dat betekent dat onze illustratoren snel moeten schakelen en bedenken hoe ze een bepaald onderwerp kunnen illustreren.

Duurzame impact: De fresco’s die we voor het evenement hebben gemaakt, geven niet alleen weer wat er is besproken, maar ook de hele sfeer van het evenement. Onze fresco’s zijn eigenlijk hardcopy-herinneringen die voor altijd kunnen worden bewaard. We hebben zelfs een boek samengesteld met alle door ons gemaakte fresco’s.

Casestudy-SNCF-Cartoonbase-04

Impact

De afgelopen drie jaar hebben ze ons steeds weer uitgenodigd om live tekeningen te maken bij de presentaties van de prominente sprekers tijdens alle 20 Atelier 574-bijeenkomsten die jaarlijks worden georganiseerd. We hebben nu meer dan 60 fresco’s die complexe onderwerpen op een leuke en begrijpelijke manier uitleggen!

3

jaar voortdurend partnerschap

20

conferenties

60

fresco's die ingewikkelde concepten illustreren