Casestudy-besix-header

Oplossingen

Evenementen

Services

Bedrijfsvideo

Besix is een multidisciplinaire onderneming die actief is in de bouw, vastgoedontwikkeling en concessies.

De uitdaging

Besix werkt aan enorme bouwprojecten over de hele wereld en heeft duizenden werknemers. Omdat ze over de hele wereld verspreid zijn, werken veel van teams van Besix geïsoleerd van elkaar. Besix wilde dat wij een video zouden maken die hun werknemers samen zou brengen en hen trots zou maken op hun prestaties. Bovendien moesten we de video SNEL maken, omdat deze binnen enkele weken zou debuteren tijdens een van hun evenementen!

Onze aanpak

Inspirerend: We wisten dat Besix haar medewerkers wilde inspireren, dus besloten we de vraag te stellen: ‘Wie is Besix eigenlijk?’. Op deze manier inspireerden we de werknemers door te laten zien waar ze deel van uitmaakten – en door te laten zien dat ze daar trots op mochten zijn. We kozen ervoor om dit over te brengen met de visual van het typen. Het typen op het scherm kon iedereen bij Besix zijn. De woorden die verschenen waren van en voor ieder lid van het team.

Levensecht: Wat is een betere manier om werknemers van Besix te inspireren dan hen precies te laten zien wat ze bereiken? We mochten geen voice-over gebruiken in de video, maar we slaagden erin deze moeilijkheid om te zetten in een kracht. De video toonde echte werknemers van Besix en zette hun geweldige prestaties in de kijker met echte beelden.

Impact

Het evenement was een groot succes en onze video werd door alle werknemers van Besix bekeken. Vele samenwerkingsprojecten later rekenen we Besix tot onze vrienden.

We hebben Cartoonbase uitgedaagd om over veiligheid bij Besix te communiceren.
Ze reageerden snel en kwamen met een origineel concept, goed uitgebalanceerd tussen visie en dagelijkse operatie. De video's, illustraties en presentaties die ze maakten werden goed ontvangen door onze medewerkers. Dat was zes maanden geleden en de hele communicatiekit wordt nog steeds regelmatig gebruikt in onze verschillende afdelingen over de hele wereld.

Florence Bribosia

Head of Communication, Besix